mylittlekitchen.blogg.se

Mitt lilla kök. Allt från svensk husmanskost till det franska köket. Bon Appetit!

Rysk "champagne"

Publicerad 2014-07-31 20:20:41 i Allmänt,



Russia's finest :-) 
Detta halvsöta mousserande vin från Ryssland har jag köpt i Danmark på Inges Trade i Helsingör gör 59 danska kronor. Namnet på vinet är Kornet. Första gången jag smakede detta blev jag positivt överraskad. Jag trodde inte det skulle smaka ok utan smaka illa och brännas hela vägen ner till magen. Det mousserande vinet smakar bäst till något sött som praliner eller makaroner. 

Coq av vin

Publicerad 2014-07-26 23:23:38 i Mat,

Det blev inget regn eller åska idag. Det hade behövt. 

Efter 3 timmar i köket blev coq au vin klar! Jag låter Coq av vin koka lite extra för att för kycklinglårfilérna ska bli möra. Som en ny lite tradition jag och min fru har haft nu de senaste åren är att vi äter coq au vin och myser med Woody Allens Midnatt i Pais. 


Jag avslutade kvällen med en kaffe och cognac. 




Coq au vin ikväll

Publicerad 2014-07-26 12:27:18 i Mat,

Idag ska det åska och regna, då passar jag på stt höra en Coq au Vin. Inte vilken som helst utan Julia Child's Coq au vin. Idag kommer jag att göra Coq au vin på ett alkoholfritt vin istället för Bonpas (2016) som funkar bra till grytor .

Minisalami

Publicerad 2014-07-25 23:41:00 i Mat,

Några minisalami köpta från delikatessaffären i centrum som avnjuts med en kall öl.


Sommardrinkar

Publicerad 2014-07-25 10:48:49 i Allmänt, Mat,

Denna sommaren har jag provat på och göra lite drinkar. Det har varit en varm julmånad. Denna vecka har inte temperaturen varit under 25 grader. 

Bellini.
Recept:1/3 egengjord persikapuré
2/3 prosecco

Champangedrink med smak av äpple.
Recept: 1,5 cl valfri Calvados
1,5 cl äppeljuicekoncentrat 
Fyll upp glaset med champagne (jag använde Mig utav ett mousserande vin, Charles De Fère Brut Mèrite 77050) 
Garnering en skiva äpple

En drink som jag blev väldigt förtjust i.

Ett alkoholfrittalternativ.
Citron/lime och mango/passionsfruktsdrink
Recept: krossade is
1/3 citron/lime koncentrat
2/3 mango/passionsfruktsdryck

Granering lime-/citronskivor






Bröllopsdag och Ystad Saltsjöbad

Publicerad 2014-07-14 11:00:27 i Mat,

Den 12 juli spenderade jag och min fru 2 härliga dagar på Ystad saltsjöbad.


Dag 1.
caprese till förrätt


Varmrätt, Pasta med kalvfärsköttbullar med tomatsås 

Efterrätt crème brule

Dag 2

Förrätt carpaccio

Varmrätt, lättrimmad torsk 'Hollandaise' med handskalade räkor, dillstekt sparris & pepparrot

Efterrätt, Rabarber & vaniljkompott med friterade munkar & kondenserat mjölkskum





Om

Min profilbild

Gillar när mat ser hemlagat ut och lagat med kärlek.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela